亀清旅館発: あんず三昧メニュー A Kamesei Ryokan First: Apricot Extravagance Menu

July 10, 2014: 季節 Seasons

亀清旅館のChef武井が努力し、新しいメニューを準備しました: 「あんず三昧」。

この戸倉上山田温泉と千曲市が日本一の杏の生産で、皆さんが杏を取り組んだお料理を相当勉強しています。全国的に知られている奥田チェフ(山鹿県鶴岡市のイタリアンレストラン「アレ・ケッチャーノ」)が今年に二回も来て頂きまして、地元の生産者と加工屋さんと旅館の板長達で様々の方法を追及しました。そのインスピレーションもあって、亀清のチェフ武井が「あんず三昧」の会席メニューを作りました:

食前酒 自家製杏酒
旬の物 冬瓜水晶煮 
酢の物 佐久鯉南蛮漬け Spicy Nanban-seasoned Saku Carp
サラダ 生湯葉サラダ杏仕立て Salad with Yuba (tofu skin)
蒸し物 びっくり茶碗 Surprise Chawan egg custard
つくり かじき、甘海老、間八 Kajiki Tuna, Shrimp, Amberjack Sashimi
焼き物 鮎塩焼き Salt Rubbed Grilled Ayu
台の物 豚肉と高原レタスの杏たれ
蓋物 みぞれ杏そば
揚げ物 信州サーモン唐揚げ風 杏入りソース Shinshu Salmon Fried, Topped with Onion Sauce
お椀  もずくの味噌汁 Clam Nectar Soup
香の物 野沢菜 Nozawana and assorted Pickled Vegetables
水皿  アプリコットタールト(自家製コンフェッチュール)

Kamesei Ryokan's Chef Takei has prepared a new menu for this year's apricot picking season. The city where onsen town Togura-Kamiyamada is located, Chikuma City, is Japan's No. 1 producer of apricots. Local growers, processors and culinary professionals have been studying all kinds of ways to incorporate apricots into our local cuisine. We had well-renowned Okuda Chef come twice this year to meet with everyone. Based on that inspiration, we would like to introduce our new menu:

Chef Takei's "Apricot Extravaganza" Kaiseki Dinner

Apricot liquer
Crystallized Wax Gourd
Spicy Nanban-seasoned Saku Carp
Salad with Yuba (tofu skin) with apricot dressing
Surprise Chawan egg custard
Kajiki Tuna, Shrimp, Amberjack Sashimi
Salt Rubbed Grilled Ayu
Pork & Highland Lettuce Hot Pot with apricot dipping sauce
Soba Noodles with Fresh Apricots
Shinshu Salmon Fried, Topped with Apricot Sauce
Miso Soup with mozuku seaweed
Nozawana and assorted Pickled Vegetables
Apricot tart





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