秋の味:ひやおろし原酒に松茸 The Taste of Fall: Hiyaoroshi Sake and Matsutake Mushrooms

September 12, 2008: グルメFoodie

Obasute Masamune's Hiyaoroshi Sake

9月9日からこの辺の酒屋さん達が「秋上がり」として「ひやおろし」の原酒の販売を始まりました。亀清の扱っている「姨捨正宗」もそうです。この奥深い味がこの期間限定です。
うちの板長、Chef武井、がひやおろしにぴったり合うヒットな一品を作りました:ホイル焼きの松茸です。
是非、この機会でひやおろしの原酒と松茸のコンビをどうぞ。

Starting September 9th, sake breweries in the area started selling 'Hiyaoroshi' style sake. Our local brewer, Obasute Masamune, also. Hiyaoroshi is sake made in the cold of last winter and has been allowed to stew over spring and summer, forming a deep, rich flavor.
Chef Takei, our chef, has designed the perfect dish to accompany the Hiyaorosi sake: Grilled Matsutake mushrooms.
Now's the perfect time to taste these two Autumn specialties!

亀清旅館のHPはこちらClick here for Kamesei Ryokan website

姨捨正宗のHPはこちらClick here for Obasute Masamune website



旬の味:松茸


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