戸隠の新そばでお茶菓子のクッキーを Making Cookies with New-Crop Buckwheat

November 23, 2010: グルメFoodie

This year's New Crop Buckwheat Flour

ワインの世界の中にボジョレ・ヌーヴォーがあります。そばの業界では、「新そば」がお祝いの時期です。

北信の蕎麦メッカ、戸隠が今、新そばで盛り上がっています。この間はその新そばのそば粉をゲットしまして、今度はクッキーを焼く時に使いたいと思っています。亀清旅館では、お客さんに出すお茶菓子は私の母親のレシピーのクッキー(私の手作り)を提供しています。せっかく長野ですから、いつもそば粉も少し混ぜてみます。

信州そば+アメリカの手作りクッキー:
ちょっとした和洋折衷、お茶菓子経由で。
なおかつ、新そばで!

The wine world has its Beaujolais nouveau. In the world of soba noodles, we have "Shin" (New) Soba.

Togakushi, northern Nagano's soba mecca, is abuzz with excitement over this year's new crop buckwheat. I got my hands on some of the new buckwheat flour for the next time I make cookies.

Here at Kamesei Ryokan, we serve some home-made cookies for the tea sweets. I bake the oatmeal cookies using my mom's recipe. And, by adding a touch of local soba flour, the cookies become a mix of the best of both the east and the west! And now, even better with new crop soba flour!





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