温泉タウン戸倉上山田を世界へ: 新和食 Selling Onsen Town Togura-Kamiyamada Onsen to the World: New Japanese Cuisine

October 14, 2013: 活動 Activities

米国西海岸視察で分かったですが、「和食」は寿司と天ぷらから進化してきました。ラーメンと居酒屋が流行りだしてきた。進化した中で、日本で考えられない方向も出てきている:うまみバーガーとか和風ホットドッグ、そして一番驚いたのは:

日本の寿司+メキシコのブリート=Sushiritto

戸倉上山田温泉はラーメン屋さんが多い。
人口当たりの件数が日本一多いぐらい。
欧米人はラーメンを食べるのが好きになったけど、作り方体験があればなお喜ぶでしょ。
横浜にラーメン博物館があったり、食べられるところがどこでもあるけど、
作り方を教えてくれるところはどこにもない。
戸倉上山田温泉ならでの事: ラーメン道場はどう?

On this trip the U.S. West Coast, one thing that became obvious is that Japanese cuisine is no longer limited to sushi and tempura. Things like ramen and izakaya are becoming more and more commonplace. As Japanese food is introduced, it starts to blend with the local cuisine. Now there is Umami Burger and Japanese hotdogs. And the one that surpised me the most was:

Sushiritto (Japanese sushi + Mexican burrito).

Togura-Kamiyamada Onsen has a lot of ramen shops. Perhaps even the most ramen shops per capita than any where else in Japan. Yokohama has its ramen museum, and there are places to eat ramen all over the country. But what about a place to learn how to make ramen? I'd love to see our town offer a ramen dojo!





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *