軽井沢グルメ2: エンボカ Karuizawa Gourmet 2: En Boca

December 30, 2010: グルメFoodie

お洒落な入口

予約が必要なピザ屋さん?

軽井沢ならありえる: エンボカ

話によると、エンボカは普通な軽井沢な別荘として生まれました。普通というか、軽井沢並みでかなり豪華な別荘。オーナーが趣味でハムを作りだしたら、段々と本格的になって、別荘をレストランに切り返ったそうです。手作りハムを生かしてお料理を出しながら、口コミで軽井沢のトップレベルなレストランになりました。どんどんと人気になって、予約が必要となった現状になりました。

入口に入ったら、左は燃えている木を使っているピザオーブン、受付に豚の足がかかっている。

とにかく、ここはドミノピザじゃない。

飲み物だって、ベルギ産のビールは29種類も。

半端じゃありません。

軽井沢への出掛の際、お洒落のピザ屋さん「エンボカ」へどうぞ。

A pizza joint you need reservations for?

In Karuizawa, even this is conceivable. Namely, En Boca.

According to legend (?), En Boca started out life as a summer home. The owner dabbled in making home-made ham. His hobby became more and more serious, to the point that he changed his rather luxurious summer home into a pizza restaurant featuring his ham. Word of mouth took over, and En Boca has become one of the most popular restaurants in Karuizawa, so much so that reservations have become a necessity.

This is a pizza joint with class. And it hits you especially as you walk in the door, with the wood burning pizza oven to the left, and the prosciutto and other hams by the leg hanging by the reception desk.

This is not Dominos Pizza.

And then there are the beverages: 29 varieties of Belgian beer.

Even back in craft beer loving Seattle, I've never seen anything like that.

So if you make a trip to Karuizawa and are in the mood for very gourmet pizza, make sure to stop at En Boca.

エンボカのHPはこちらEn Boca's website here.

最新情報 
2011年に火事になって、閉店。東京と京都にお店がまだあるそうです。

UPDATE
Closed due to fire in 2011. Still have restaurants in Tokyo and Kyoto.



The oven


The prosciutto


One of the beers


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