千曲川沿いのアカシアの花 天ぷらに美味しい Acacia Blossoms along the Chikuma River: Yummy in Tempura


Acacia trees in bloom along the Chikuma River

戸倉上山田温泉周辺の千曲川沿いのアカシアの木は今、花が咲いています。その甘い香りが春風に運ばれて、格別な感覚。

知り合いの土地からアカシアの花を頂いてきて、亀清旅館のChef武井に渡しました。今に泊まっているお客様に特別サービスでアカシアの花の天ぷらを出しています。

アカシアの天ぷらはこの辺で良く見ますが、東京からのお客様は「初めてだ!」と喜んでくれました。

旬の物を大事にする和食に関心!

The acacia trees along the banks of the Chikuma River around our onsen town Togura-Kamiyamada are in full bloom right now. The sweet scent of the creamy white flowers is wafting on the spring breeze, giving our area blissful, surreal feal.

I went to the cabin of one of my buddies and picked some acacia blossoms and took them back to our chef here at Kamesei Ryokan. Chef Takei made tempura from them, a treat for our guests this week.

I love how Japanese cuisine maximizes the tastes and scents of the season.






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