20日に行われた調理師会の長野支部の総会に私が講師として呼ばれました。テーマは「青い目の若旦那から見る和食」でした。今までの中で一番大勢集まった様で、プレッシャーは感じましたが、せっかく読んで頂いたので頑張りました。大ざっぱの内容は:
アメリカ(シアトル)で和食といえば、お寿司と…照り焼きチキン
私のお寿司の出会い
和食・寿司のヘルシーの事
メキシコ風の寿司
アメリカの工夫した巻きずし(シアトル巻き、スパイダー巻き、毛虫巻き、虹巻き)
寿司以外; 天ぷら、すき焼き、しゃぶしゃぶ、紅花・鉄板焼き
料理の鉄人
フュージョン料理
最新の寿司の動き
ラーメンブーム
アレルギーやベジタリアン・宗教関係
会席料理の良さ
On the 20th, the Nagano Chapter of the Chefs Society invited me to give a talk at their annual meeting. The theme: Japanese Cuisine As Seen by the American Innkeeper. They had their biggest turnout ever, so I was feeling a lot of pressure. But since they were kind enough to invite me, I gave it my best.
Here are some of my talking points:
Teriyaki Chicken
Sushi
Healthy
Mexico
Makisushi party
My debut
Margaret
Cafe Soleil
Tempura
Sukiyaki. Shabu-shabu
Benihana
The Iron Chef show
Sushi rolls
Asian Fusion
Mashiko
Katsu burger
Todd
Ramen
Allergy, vegetarian, religious dietary restrictions
Kaiseki